De Pookx + Cool McFinn - Irish Folk Night

In Gebouw-T
vr 15 nov 21:00
Poppodium Gebouw-T
vr 15 nov ’24
21:00
Tickets
  • all-in-prijs

Bereid je voor op een Irish Night in Gebouw-T met De Pookx en als support Cool McFinn. Laat je meeslepen door Ierse klanken terwijl je geniet van een avond vol muziek, dans en gezelligheid.

De Pookx
Eind 2023 stierf Shane MacGowan, boegbeeld van The Pogues. Eind vorige eeuw bezorgde hij, ondanks een stevige alcoholverslaving, de muziekliefhebber een aantal onvergetelijke Ierse songs, en gaf daarmee de folkrock een enorme revival. Denk aan nummers als  “Sally MacLennane” en “If I Should Fall From Grace With God”. Hij kreeg een waardig afscheid, vooral in Ierland. De kersthit van The Pogues  “Fairytale of New York” werd in december onophoudelijk gedraaid in de Ierse media.

Voor het festival “Op de T” werd een “Shane MacGowan & The Pogues – tribute-band” opgericht: De Pookx. De band bracht een aantal MacGowan-songs ten gehore en deze vielen bij het publiek goed in de smaak, gezien de vele positieve reacties. Reden om deze band nog eens op te laten treden in Gebouw-T. De bezetting is iets gewijzigd, het repertoire wat uitgebreid. Alle bovengenoemde hoogtepunten komen voorbij.

Dus hou je van een feestje? Meezingen op “Dirty Old Town”? Of meedansen op “Fiësta”? Kom gerust naar voren! Shane zal vanaf boven (hij zit ongetwijfeld in de plaatselijke pub) goedkeurend toekijken: “CHEERS”

Als support-act treedt op:

Cool McFinn
Cool McFinn maakt allerlei soorten Ierse – en andere Keltische muziek, met een eigenzinnige twist. Vijf doorgewinterde muzikanten laten in hun verrassende arrangementen zich graag beïnvloeden door andere muziekgenres. Ze hebben al eens met leden van The Dubliners en The Fureys gejamd!
Het repertoire kent meer dan honderd nummers die variëren van opzwepende ritmische tunes tot ballads, folkrock, airs, pubsongs en singer-songwriter. Die brengt de band met een scala aan instrumenten: fiddle, flute, gitaar, Keltische harp, banjo, mondharmonica, mandoline, bodhrán, tin whistle en meerstemmige zang. Op het grote podium of zoals in Ierland rond de pub tafel: Cool McFinn maakt er altijd een feestje van!