Smelly Kitchen

In gebouw-T
vr 25 okt 21:00
Poppodium Gebouw-T
vr 25 okt ’24
21:00
Tickets
  • all-in-prijs

Maak je klaar voor een avond vol funk, soul en dansplezier, want op 25 oktober staat Smelly Kitchen live in Gebouw-T in Bergen op Zoom!

Smelly Kitchen legt met een line-up van maar liefst elf muzikanten en aanstekelijke, funk- en soulgrooves ieder publiek haar wil op. Met een vijf man sterke en strakke blazerssectie, gruizig Hammond-orgel en opzwepende percussie achter een straffe, goed geoliede funkband en een meer dan charismatische frontman spat de energie van het podium. De mierzoete soul, orkestrale, pompende en deinende hiphop en opwindende, opdringerig dansbare funk brengt Smelly Kitchen iedereen in beweging… en vervoering.

Frontman Boaz legt uit. “We zijn zo superenergiek op het podium. Iedereen in een club of op een festival ziet en voelt bij de eerste noten en soms zelfs al bij de soundcheck: die gaan er helemaal voor. Stap voor stap nemen we het publiek mee. We houden ze vast en nemen ze mee, want bekende hits hebben en spelen we niet. Het moet zo boeiend, innemend en dansbaar zijn dat iedereen wil blijven tot het einde. En het publiek voelt dat we naar een finale werken en iedereen moet mee. Inmiddels hebben we het niet meer over optredens, maar over shows. Want dat zijn het!”

De reputatie van Smelly Kitchen groeide de afgelopen jaren door altijd te doen wat het belooft: alles en iedereen laten dansen. Zalen die een onvergetelijke avond willen of festivals die een finale zoeken met een band die toegankelijk en sympathiek, maar niet plat en populair is verdringen zich voor de band die iedereen pleziert en vervoert, maar dan wel met inhoudelijk uitdagende rootsmuziek. Al zal het de mensen die vooraan bij het podium de benen van hun lijf dansen weinig uitmaken. Smelly Kitchen bewijst dat muziek niet alleen vermaakt, maar ook raakt en inspireert.