Isabelle Beernaert

La Dame En Noir
Onderdeel van Onbeperkt Avontuur Abonnement
za 7 dec 20:00
Grote Zaal
za 7 dec ’24
20:00
Tickets
  • Deze prijs is inclusief € 4,25 (administratiekosten & consumptie)

Een mystiek en krachtig totaalspektakel voor jong en oud, met dans en live percussie; de hartslag van de aarde.

La Dame En Noir is een mystiek, karaktervol en krachtig totaalspektakel voor jong en oud, met dans en live percussie; de hartslag van de aarde.

Dans, zang, gesproken woord, decor, muziek, en visuals smelten samen tot een mystieke en resonerende ervaring. De klanken van organische drums, Noord-Afrikaanse-, Hebreeuwse-, Arabische- en Iberische muziek nemen je mee op een reis door alle windrichtingen, culturen en talen.

Isabelle Beernaert heeft opgemerkt dat in al haar stukken een mysterieus vrouwelijk karakter gehuld in zwarte kledij, ten tonele verschijnt. Hierdoor besefte ze dat er altijd al een aanwezigheid was van iets essentieels die ze altijd al onbewust aan het onderzoeken is; de donkere moeder.

In zwart zijn alle kleuren aanwezig. Het zwarte absorbeert. Zwart is de kleur van de rust, stilte en duisternis die nodig is om een zaad te doen ontkiemen. Een kind in de baarmoeder verkeert in het donker. Voordat de lente komt, is er de winter.

 Zwart is zwanger van licht. 

"There is only black light between the stars. It may seem that it's darkness, but it's really black light. There is no such thing as darkness. Darkness is a human concept. There's only black light between the stars." ― Frederick Lenz

Oorspronkelijk script, choreografie en regie:
Isabelle Beernaert weet met haar stukken de harten van het publiek te raken. Ze is een unieke choreografe met het vermogen om het alledaagse, gewone leven te vertalen naar een buitengewone choreografie. Haar choreografieën brengen tot leven wat elk mens doormaakt en op een bepaald moment voelt in het leven. Het publiek kan zichzelf herkennen in het gevoel en het verhaal dat op het podium wordt uitgebeeld. 

Drumcomposities van Taiko meester Bart Gits zullen de muzikale rode draad vormen, maar natuurlijk staat Isabelle Beernaert zoals gewoonlijk voor muzikale diversiteit. Stukken vanuit alle windrichtingen en culturen van o.a. Estas Tonne, Hans Zimmer, Byron Metcalf, en Sona Jobarteh, zorgen ervoor dat de muzikale reis net zo intens en cultureel divers zal zijn als de dans.

Voorgesprek
Je kunt bij deze voorstelling een interessant voorgesprek boeken. Deze vindt plaats in de Kapitelenzaal en start om 19:00 uur. Je betaalt hiervoor € 3,50. Dit is inclusief een kopje koffie of thee.

Onbeperkt Avontuur Abonnement

Voor slechts € 99,- naar deze en nog veel meer avontuurlijke voorstellingen?

Deze voorstelling maakt deel uit van het Onbeperkt Avontuur Abonnement. Ga het avontuur aan en boek deze voorstelling samen met heel veel andere avontuurlijke voorstellingen voor slechts € 99,- Bij bezoek aan vijf voorstellingen, heb jij je abonnement er al uit! Kijk hier voor meer info en de andere avontuurlijke voorstellingen.

Exclusief in de regio
Deze bijzondere voorstellingen zie je alleen in Bergen op Zoom. Je ziet ze niet in de dichtstbijzijnde theaters en je hoeft er niet voor naar Breda, Rotterdam of Antwerpen! Mooi toch?